Nieuws

Thomas Cook Nederland: 17 nieuwe eigen hotels

Thomas Cook voegt binnen nu en eind 2019 20 nieuwe eigen brandhotels toe aan haar portfolio, waarvan in totaal 17 op de Nederlandse markt te boeken zullen zijn. Het eigen portfolio van Thomas Cook Group komt hiermee op 200 hotels met in totaal 40.000 kamers. Dit maakt de touroperator één van de 40 grootste hotelgroepen ter wereld.

Deze stap is in lijn met de strategie om een meer duurzame en winstgevende groei te realiseren door middel van een zorgvuldig samengesteld portfolio van eigen hotels. Controle op de operatie en kwaliteit moet leiden tot een hogere klanttevredenheid, meer terugkerende gasten en hogere marges dan de bredere selectie hotels.

Nieuwe generatie reizigers
Afgelopen zomer opende de eerste Cook’s Club op Kreta haar deuren en ook onder de Nederlanders slaat dit concept geweldig aan, zo blijkt uit de boekingsresultaten. Dit vernieuwde hotelconcept speelt in op de nieuwe generatie reizigers, waarbij veel aandacht wordt besteed aan een eigentijds design, hoogwaardig eten en drinken, passende muziek en dit tegen een betaalbare prijs. In 2019 openen dan ook acht Cook’s Clubs, wat het totaal aantal hotels van dit merk op negen zet.

“Cook’s Club is dé ideale hotelformule voor de Nederlandse vakantieganger” aldus Ronald van Bruchem, manager Business Development bij Thomas Cook Nederland. “Het eigentijdse design en de bijzondere sfeer kloppen gewoon, en dit gecombineerd met aandacht voor een bewuste, gezonde keuken is wat veel Nederlanders graag ervaren tijdens hun vakantie. Het aantrekkelijke prijsniveau maakt het natuurlijk helemaal af en Cook’s Club Kreta was dan ook een doorslaand succes afgelopen zomer; daarop borduren we graag voort binnen Thomas Cook Nederland.”

SENTIDO viert tiende verjaardag
Ook het populaire hotelmerk SENTIDO wordt verder uitgebreid. In totaal worden er van deze keten zes geopend in 2019, waarvan vier hotels ook in Nederland te boeken zijn. SENTIDO is gericht op koppels, single reizigers en kleine families. De nieuwe hotels bevinden zich in Toscane, Mallorca, Bulgarije en Tunesië. In 2019 viert SENTIDO tevens haar tiende verjaardag, waarvoor tal van jubileumactiviteiten zullen plaatsvinden.Het concept van SENTIDO is erop gericht om alle zintuigen te prikkelen tijdens een ontspannende vakantie. Een schitterende locatie, hartverwarmende mensen en oog voor detail en comfort maken van SENTIDO hotels de meest gastvrije uitvalsbasis. De klant kan verder rekenen op onder andere een ontbijt tot 11.30 uur, keuze uit hoofdkussens en activiteiten als yoga.

Casa Cook
Thomas Cook opent komend jaar haar eerste Casa Cook familiehotel op Kreta. Het hotel met maar liefst 106 kamers transformeert de traditionele kidsclub naar een vorm van leren door middel van spelen, kunst en de lokale cultuur. Het beach resort net buiten de historische stad Chania heeft het prijswinnende design waar Casa Cook bekend om is geworden, met veel robuust hout van lokale producenten en kamers met privézwembaden. De tweede Casa Cook wordt in 2019 geopend op Ibiza en wordt gefinancierd door Thomas Cook Hotel Investments, de joint venture tussen Thomas Cook en LMEY. Eerder werd al aangekondigd dat TCHI €40 miljoen aan financiering heeft vastgesteld voor investeringen in nieuwe hotels, om haar eigen portfolio verder uit te breiden.

Portfolio
Om de lijst compleet te maken worden er tevens een aantal SunConnect hotels, een Sunprime hotel en twee Aldiana hotels geopend. Naast het openen van nieuwe hotels, worden er ook hotels uit het portfolio verwijderd. Deze hotels voldeden niet aan de strenge standaarden en richtlijnen welke Thomas Cook hanteert.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] nu en eind volgend jaar twintig nieuwe eigen brandhotels toe aan haar portfolio, waarvan in totaal zeventien op de Nederlandse markt te boeken zullen zijn. Het eigen portfolio van Thomas Cook Group komt hiermee op 200 hotels met in […]

Vorige bericht

Sunny Cars: geen waarborgpakket op Sicilië

Volgende bericht

SGR helpt samen met TUI gedupeerde Travelbird-reizigers

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.