Thomas Cook rolt een nieuw reserveringssysteem voor Thomas Cook-producten, genaamd TCpro, uit bij reisbureaus in Duitsland en andere Duitstalige markten. Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met IT-specialist Peakwork en maakt het zoeken en boeken van vakantiepakketten en hotelaanbiedingen van de Thomas Cook Group mogelijk.

TCpro is geoptimaliseerd als B2B-consultancy- en boekingsoplossing voor de verkoop van Thomas Cook-producten in reisbureaus. Terwijl klanten reeds online reiswebsites en -bureaus bezoeken, hebben reisagenten toegang tot een krachtige B2B-oplossing om de experts te blijven in het vakantieboekingsproces. Daarom biedt de touroperator verkooppunten met de best mogelijke functies zodat reisagenten de exclusieve voordelen van de Thomas Cook-producten optimaal kunnen adviseren. In het systeem worden de zoekfunctionaliteiten aanzienlijk verbeterd en de volgorde van de getoonde aanbiedingen, die overeenkomen met de zoekcriteria van de klant, wordt geoptimaliseerd. Daarnaast is er een focus op up- en cros-sell-functionaliteiten. Ook kunnen criteria als de vertrekluchthaven, kamertype, maaltijden en meer eenvoudig worden aangepast.

De software is al met succes gebruikt en getest. In Tsjechië maken 800 Thomas Cook-reisbureaus al een jaar gebruik van TCpro en in Hongarije is de software al zo’n zes maanden actief. Na de Duitse markt zullen de andere distributiemarkten van Thomas Cook de nieuwe oplossing inzetten. Of de software uiteindelijk naar Nederland komt is nog niet duidelijk. “Vooralsnog zit het niet in de planning om dit ook voor Nederland uit te rollen”, laat Hanita van der Meer (woordvoerder, Thomas Cook Nederland) aan TravelPro weten.