Nieuws

Thomas Cook UK cancelt Sharm el Sheik

Terwijl Sharm el Sheik in Nederland een comeback lijkt te maken, cancelt Thomas Cook in Groot-Brittannië al haar geplande vluchten en boekingen naar Sharm El Sheikh (Egypte, red.) uit angst voor terrorisme. Het bedrijf biedt klanten hun geld terug of een alternatieve vakantie in Marsa Alam aan de Rode Zee. Ook in Nederland wordt Sharm el Sheik nog niet aangeboden door Thomas Cook.

“Sharm el Sheikh is wel geel waarmee reizen niet worden ontraden, maar je kan er nauwelijks iets ondernemen”, zo laat Hanita van der Meer (Thomas Cook Nederland) weten aan TravelPro. “Thomas Cook in het Verenigd Koninkrijk had gepland om aankomende winter weer te gaan vliegen en waren daar ook al boekingen aan het maken. Doordat het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangeeft dat zij niet verwachten dat het reisadvies zal veranderen is er in Groot-Brittannië op tijd de beslissing genomen om de mensen om te boeken naar Marsa Alam.”

De touroperator cancelt in het Verenigd Koninkrijk al haar vluchten en boekingen voor de winter 2017/2018 en vooralsnog ook voor de zomer 2018, aangezien het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijft waarschuwen voor terrorisme. In het winterseizoen gaat het om vijf wintervluchten per week. Reizigers wordt een alternatief geboden of krijgen hun geld terug. Een paar weken geleden al besloten dat wij het niet gaan doen. wij vinden de regio zo klein waar je kan verblijven. Afgeraden om langs kust naar Dahab te gaan, iedereen mag het zelf beslissen.

Een woordvoerder van Thomas Cook heeft tegenover Britse media bevestigd dat de touroperator haar reizigers niet naar Sharm el Sheik vliegt wanneer het reisadvies niet noodzakelijke reizen blijft ontraden. In andere plaatsen in Egypte zal de touroperator haar aanbod verhogen, waaronder dus in Marsa en Hurghada. Vanaf november wordt Marsa Alam waarschijnlijk twee keer per week aangevlogen en er zijn plannen om Hurghada, 100 kilometer bij Sharm el Sheik vandaan, vaker aan te vliegen.

De rest van het schiereiland Sinaï kleurt oranje (alleen noodzakelijke reizen) en het noordelijkste gedeelte donkerrood (niet reizen). Sharm el Sheik ‘verdween’ van de toeristische kaart nadat in 2015 een Russisch passagiersvliegtuig uit de lucht werd geschoten boven de Sinaï-woestijn. Daarbij kwamen alle 224 inzittenden om het leven. Op 9 april jl. vonden de laatste aanslagen plaats waar het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken melding van maakt, namelijk op kerken in de steden Tanta en Alexandrië op minstens acht uur van bijvoorbeeld Sharm el Sheik. Bij deze aanslagen vielen veel doden en gewonden en de noodtoestand is uitgeroepen. Volgens het Nederlands ministerie neemt het aantal terroristische aanslagen de laatste tijd toe. ‘Het vliegverkeer dat gebruik maakt van het luchtruim boven de regio de Sinaï heeft te maken met een terroristische dreiging. Vraag voor uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging’, aldus het Nederlandse reisadvies voor Egypte.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Noorderhaven richt pijlen op verzekeraars en creditcardmaatschappijen

Volgende bericht

'Travel agents Rock' tattoo baas Carnival Cruise Lines

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.