Nieuws

‘Thomas Cook zet airline mogelijk in de etalage’

Deel dit artikel

Thomas Cook Group zou naar verluidt haar luchtvaarttak willen verkopen om de schuldenlast van het bedrijf terug te dringen en om te investeren in het uitbouwen van overgebleven activiteiten. Dat zegt het Britse Sunday Times op basis van ingewijde bronnen. Of het om een volledige verkoop of om een belang in de luchtvaartmaatschappij gaat, is niet bekend.

Volgens de krant zouden er al gesprekken hebben plaatsgevonden over hoe de luchtvaartmaatschappij eventueel losgekoppeld kan worden van de touroperator. Fosun, de Chinese aandeelhouder van Thomas Cook, wordt genoemd als een mogelijke koper van de airline. Desondanks bevinden de plannen zich nog in een vroeg stadium en zou er geen sprake zijn van verkoop op korte termijn.

Peter Fankhauser (CEO Thomas Cook Group) zegt dat Thomas Cook altijd open staat om een rol te spelen in consolidatie zolang het zinvol is voor de business, maar hij zegt ook dat er momenteel geen plannen zijn om de airline te verkopen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Aardbeving Lombok: doden en gewonden

Volgende bericht

Reispartijen houden Roadshow van het Zuiden

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."