Nieuws

Toegankelijke informatie voor senior en toerist met beperkingen

Met de nieuwe website www.accessibletravelNL.com speelt ‘Accessible Travel Netherlands’ in op de toenemende leeftijd van de toerist. ATNL biedt de potentiële toerist met unieke wensen en specifieke vragen over aangepaste gebruiksvriendelijkheid informatie over toeristische activiteiten, evenementen accommodaties, musea, services en transport.

Het aantal toeristen dat senior is blijft stijgen tot 2035, wat betekent dat het aantal toeristen met een beperking ook blijft toenemen. Bij het ouder worden komen feitelijk gezien gebreken kijken. Denk hierbij aan mobiele, chronische, visuele of auditieve beperkingen of een combinatie hiervan. Uit onderzoek is gebleken dat toegankelijk ontwerp voordelig is voor 31% van de bevolking (Darcy, 2006). Deze 31% bestaat uit mensen met een kinderwagen, mensen met zware bagage, minder mobiele mensen en mensen met een tijdelijke situatie die hen beperkt, zoals zwangerschap of een gebroken been.

Toegankelijkheid voor iedereen
Aangezien het aandeel inkomend toerisme met een beperking blijft stijgen, is er behoefte aan betrouwbare informatie over toegankelijkheid van toeristische attracties en accommodaties vanaf Nederlandse bodem. ATNL maakt afspraken met belangenorganisaties welke onderzoek doen naar toegankelijkheid van gebouwen en communiceert deze toegankelijkheid naar de buitenlandse toerist. ATNL doet zelf ook onderzoek naar toegankelijkheid van gebouwen. Als een gebouw toegankelijk blijkt wordt deze de mogelijkheid geboden dit te communiceren op de website van ATNL. Dit laat zien dat de betreffende organisatie toekomst gericht denkt en toegankelijkheid voor iedereen waarborgt.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

TUI Nederland brengt duurzaam toerisme jaarverslag 2010 uit

Volgende bericht

Thomas Cook Nederland verkoopt oude hoofdkantoor

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."