Nieuws

Toerisme naar Tunesië flink in de lift

In 2018 nam het aantal reizigers van Nederland naar Tunesië met 103% toe ten opzichte van 2017. Een versoepeld reisadvies, het vergrote toeristische aanbod en de verbeterde vliegverbindingen hebben een positieve bijdrage geleverd aan de sterke groei.

Bedroeg het aantal reizigers naar Tunesië in 2017 nog 11.150 personen, in het afgelopen jaar kozen 22.638 Nederlanders het land met de mediterraans-Arabische mix als bestemming. De meeste Nederlanders reisden voor een zonvakantie naar strandbestemmingen zoals Sousse, Hammamet en de regio groot-Tunis. Maar ook trips naar het eiland Djerba en plaatsen zoals Tozeur rondom het zoutmeer Chott-el-Djerid werden vaker gemaakt.

Veelzijdig en zonzeker Tunesië
Mohammed Attia, directeur van het Tunesisch verkeersbureau in Nederland: “We zijn enorm verheugd dat veel Nederlanders kiezen voor een hernieuwde kennismaking met veelzijdig en zonzeker Tunesië. We hebben de afgelopen tijd veel verschillende kanten van het land laten zien aan consumenten. Van de culturele schatten in de hoofdstad Tunis, mooie stranden, bijzondere parels zoals Sidi Bou Said, golfmogelijkheden tot designhotels. In combinatie met onze intensieve samenwerking met Nederlandse reisorganisaties werpt dit z’n vruchten af.”

Touroperators zetten extra in op Tunesië voor zomerseizoen
De groeiende populariteit van Tunesië is voor de Nederlandse reisindustrie reden om het aanbod voor het komend zomerseizoen substantieel uit te breiden. De vier grote touroperators TUI, Thomas Cook, Corendon en Sunweb komen met meer en nieuwe pakketreizen en verhogen de vluchtcapaciteit. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van vakanties naar Tunesië speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de bestemming op nog geen drie uur vliegen van Nederland.

Ook sterke groei in andere Europese markten
De sterke groei is hetzelfde in andere Europese markten. Het aantal bezoekers uit het VK nam spectaculair toe met 342%, het reisadvies werd ook daar versoepeld. In Frankrijk en Duitsland, belangrijke markten voor Tunesië, bedroeg de groei respectievelijk 37% en 52%. Uit België kwamen 93% meer bezoekers dan een jaar eerder.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Arjan Kers (TUI) benoemd tot vicevoorzitter ANVR

Volgende bericht

Amerikanen plaatsen reminder: aanvraag ESTA uiterlijk 72 uur voor vertrek

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.