Nieuws

Toeristen gedood door steekpartij in Hurghada

Deel dit artikel

Op een resort in Hurghada (Egypte), Sunny Days El Palacio Hotel, zijn vandaag twee toeristen doodgestoken, een nog onbekende dader viel de hotelgasten aan met een mes. Vier andere vakantiegangers raakten gewond door de aanval, dat meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het incident vond plaats bij het Sunny Days El Palacio Hotel. Corendon, die het hotel aanbiedt, laat weten tegenover TravelPro dat geen van hun gasten betrokken is bij incident. TUI en Kras bevestigen geen gasten in het hotel te hebben. Ook Thomas Cook meldt dat al haar gasten in veiligheid zijn en verblijven in hotels die kilometers verwijderd zijn van het betroffen hotel.

Egypte was juist bezig aan een opmars, nadat het jaren een enorme terugval zag in het toerisme. Diverse touroperators zetten grootser in op Egypte nu het er al enige tijd rustiger is. Overigens liet Thomas Cook UK onlangs weten Sharm el Sheik te cancelen. De touroperator gaf wel aan juist haar aanbod in onder andere Hurghada te verhogen. Ook in Nederland wordt Sharm el Sheik nog niet aangeboden door Thomas Cook.

TUI Nederland liet eind april weten dat het vanaf komend winterseizoen weer naar Sharm el Sheikh in Egypte gaat vliegen. De bestemmingen Hurghada en Marsa Alam zijn altijd op de kaart blijven staan en TUI ziet de geboekte passagiers behoorlijk toenemen. Ook luchtvaartmaatschappijen schroeven de frequenties op, zo maakte onlangs Fly Egypt nog bekend vanaf Weeze naar Hurghada te gaan vliegen.

Veiligheid en zekerheid creëren voor toeristen is de afgelopen jaren dan ook topprioriteit geweest voor Egypte. De regering toont daarom meer betrokkenheid bij de toeristische sector. Zo kwamen in maart vorig jaar nog 200 vertegenwoordigers vanuit 25 landen in Cairo bij elkaar voor een aantal belangrijke toeristische bijeenkomsten. “Zodra er meer veiligheid is gecreëerd, moeten internationale promotiecampagnes de wereld vertellen over de prachtige Egyptische monumenten, de warmte van de woestijn en de schoonheid van de turquoise wateren.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Hoe druk is het vandaag (14 juli) op Schiphol?

Volgende bericht

Ron Hemelrijk versterkt MOBIAN Managementteam

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.