Nieuws

Toeristen komen om door stevig noodweer Griekenland

In Griekenland zijn zes toeristen omgekomen door noodweer dat over het noorden van het land trok. Daarnaast zijn er nog tientallen mensen gewond geraakt door de harde windstoten, hagel- en regenbuien.

Twee Russen, onder wie een kind, kwamen om het leven door een omvallende boom vlakbij hun hotel in de kustplaats Poteidaia, in de buurt van Thessaloniki. Twee ouderen uit Tsjechië kwamen om toen hun camper door de harde wind van de weg werd geblazen op het schiereiland Halkidiki. In Nea Plagia werden een vrouw en een kind gedood toen het dak van een restaurant instortte.

Op het schiereiland Chalkidiki is door de Griekse overheid inmiddels de noodtoestand uitgeroepen. Het huidige noodweer volgt op een periode van extreme hitte. De afgelopen dagen kwam de temperatuur uit boven de 40 graden. Toch zijn de weersomstandigheden zeer uitzonderlijk voor de tijd van het jaar.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Le Champion en TUI Sports lanceren unieke sportreizen

Volgende bericht

WOLF-DMC in handen van Trees Piersma

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.