Nieuws

Toestroom Nederlandse passagiers doet Brussels Airport veel goeds

Deel dit artikel

Tijdens de eerste maand van de zomervakantie heeft Brussels Airport meer dan 2,2 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is 81% van het bezoekersaantal in juli 2019. Brussels Airport zet de positieve tendens verder, want dit is opnieuw het beste maandresultaat sinds het begin van de crisis in maart 2020. En daarbij bereikte het gemiddeld aantal passagiers per vlucht een historisch record met 151 passagiers, ten opzichte van gemiddeld 137 passagiers in 2019. 

In juli kozen 2.223.105 passagiers voor Brussels Airport voor hun vakantie of reis, dat is 81% van het passagiersaantal in juli 2019. Een zeer positief resultaat dat hoger ligt dan het verwachte passagiersaantal. In absolute cijfers is het bovendien een nieuw maandrecord sinds het begin van de coronacrisis. Deze groei hangt uiteraard samen met het sterke herstel van de vakantiemarkt en de toename van het aantal passagiers dat reist om vrienden en familie te bezoeken. Ook de verplaatsing van een aantal vluchten uit Nederland naar Brussels Airport en de toename van het aantal boekingen door Nederlandse reizigers om de drukte op de Nederlandse luchthavens te vermijden, hebben een positief effect gehad. Daar staat tegenover dat het mooie weer in België in juli, gecombineerd met enkele annuleringen door luchtvaartmaatschappijen wegens stakingen in het buitenland of personeelstekort en de trage heropleving van de markten in Azië, ook een negatieve weerslag hebben gehad op de totale cijfers.

Zoals gebruikelijk in juli als eerste zomervakantiemaand was het aantal vertrekkende passagiers hoger dan het aantal aankomende passagiers, het aantal vertrekkende passagiers bedroeg 83% van het aantal in juli 2019. Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedraagt 12%, en dat blijft dus 2 procentpunten lager dan het percentage in 2019 door het sterke herstel van het lokale verkeer en de vermindering van het aantal transferpassagiers in Europa.

De tien meest bezochte landen in juli waren respectievelijk Spanje, Turkije, Italië, Griekenland, Marokko, Portugal, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten deden het bijzonder goed: ze evenaarden of overtroffen de resultaten van juli 2019. De tien voornaamste bestemmingen waren in juli Madrid, Barcelona, Lissabon, Rome, Alicante, Malaga, New York, Istanbul, Milaan en Londen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Kantoorpersoneel gaat handen uit de mouwen steken op Schiphol

Volgende bericht

KLM nodigt je uit voor de Jij&KLM Beach Borrel

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."