Vandaag vertrok de eerste vlucht van Transavia naar de nieuwe bestemming Bergamo (Milaan) in Italië. De vlucht werd uitgezwaaid door de CEO van Rotterdam The Hague Airport, Ron Louwerse en de CEO van Transavia, Marcel de Nooijer. Daarnaast vertrok vanuit Amsterdam Schiphol Airport de eerste vlucht naar Riga in Letland. Transavia vliegt deze zomer naar ruim 90 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

De komende weken volgen er meer eerste vluchten op nieuwe bestemmingen. Op 1 april volgt de nieuwe bestemming Bilbao vanaf Eindhoven, op 22 april Bastia (Corsica) en op 13 juni Kayseri vanaf Rotterdam, op 24 april Ponta Delgada (de Azoren) vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Marcel de Nooijer, CEO van Transavia: ‘We vliegen deze zomer weer bijna zoveel als voor de coronacrisis in 2019. We zien sinds januari een sterke stijging van de boekingen naar met name bestemmingen als Spanje, Italië, Portugal en de Griekse eilanden. Nederlanders willen heel graag weer op reis en wij zijn blij dat we dit jaar weer nieuwe mooie bestemmingen kunnen toevoegen aan ons netwerk. Ponta Delgada op de Azoren bijvoorbeeld is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke vakantie, een parel in de Atlantische Oceaan. Er is veel belangstelling voor deze eilandengroep.’

Klaar voor zomerseizoen
Marcel de Nooijer: ‘De voorbereidingen voor het zomerseizoen zijn in volle gang en eerste vluchten op nieuwe bestemmingen geven we altijd wat extra aandacht. Dat is dit jaar extra speciaal omdat we de afgelopen twee jaar veel minder vlogen en we nu vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Dat betekent ook verder investeren in onze vloot. Met de keuze voor de Airbus 320 NEO en 321 NEO gaan we een nieuwe fase in waarin we ook flinke stappen zetten met het verduurzamen van het vliegen.’

Ron Louwerse, CEO van Rotterdam The Hague Airport: ‘We zijn zeer verheugd met de toevoeging van de drie nieuwe bestemmingen met Transavia vanaf onze luchthaven. We kijken er deze zomer naar uit weer veel passagiers te mogen ontvangen voor zowel vakantiereizen, zakenreizen als familiebezoeken.’