Nieuws

‘Transavia krijgt uitvalsbases in heel Europa’

Air France-KLM wil vanaf 2015 Transavia in heel Europa gaan inzetten, met uitvalsbases ook buiten de thuismarkten Frankrijk en Nederland. Dat meldt de Franse krant La Tribune (ANP) op basis van niet nader genoemde bronnen. Het Europese Transavia zal worden geleid door een Nederlander.

De luchtvaartmaatschappij gaf al eerder aan dat de prijsvechterformule Transavia een prominente rol gaat spelen in de toekomstplannen die gericht zijn op het terugwinnen van marktaandeel in Europa met lagere prijzen. Volgende week maakt Air France-KLM zijn strategie tot en met 2020 bekend, dan komen ook meer details hierover naar boven. Transavia Europa zou de derde poot worden van de budgetmaatschappij, naast de Nederlandse en de Franse tak. De nieuwe prijsvechter moet vanaf volgend jaar de concurrentie aangaan met Ryanair en easyJet. Aan het hoofd komt een Nederlander te staan, zegt de Franse krant te weten.

De nieuwe routes die Transavia Europa opent, worden bediend met lokaal personeel dat werkt tegen lokale arbeidsvoorwaarden. De eerste bases zouden volgend jaar zomer worden geopend in Portugal en Duitsland. Later komen ook België en Spanje aan de beurt, aldus La Tribune.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Specials TravelPro #18: Aruba, Citytrips & Pretparken

Volgende bericht

Samenwerking voor Vliegtickets en Air Miles

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."