CoronavirusNieuws

Transavia over vliegen, 1,5 meter, vouchers, omboeken en uitstellen

Transavia en ANVR hebben op 24 april jl. wederom overleg gevoerd over enkele items waaronder over wanneer er weer kan worden gevlogen, het anderhalve meter protocol, vouchers en omboeken/uitstellen. Dat laat de ANVR in een nieuwsbericht weten aan haar leden.

Of er na het Pinksterweekend gereisd/gevlogen kan worden en zo ja, naar welke bestemmingen is nu nog niet duidelijk. Dit hangt af van wat de Nederlandse overheid toestaat, maar ook wat de buitenlandse overheden besluiten. Elk land hanteert daarbij andere data en ook deze data wijzigen continu. Wekelijks zijn er veranderingen en de onzekerheden in de keten stapelen zich op. Dit alles maakt de besluitvorming complex. De verzameling aan reisrestricties uit de verschillende landen spelen een belangrijke rol. Klanten, ANVR-reisorganisatoren én vliegtuigmaatschappijen willen zo vroeg mogelijk duidelijkheid, maar een (te) snel besluit om bijvoorbeeld niet te vliegen op een bestemming kan een dag later worden ingehaald. Een besluit over een mogelijke verlenging van de huidige vliegbeperkingen tot en met 27 mei, zal daarom medio mei door Transavia worden genomen.

Anderhalve meter
De overheid heeft alle airlines om input gevraagd over een anderhalve meter protocol in de luchtvaart. Transavia heeft deze ook aangeleverd. Op basis van al deze input zal de overheid vervolgens met een breed luchtvaartplan komen. Wanneer dit er komt, is nog onduidelijk.

Vouchers
Als eerder gesteld zijn er voor groepsreizen en API-boekingen geen fysieke vouchers. Bij annulering van reizen door Transavia kan gelijk de waarde worden overgezet naar een nieuwe boeking. De planning is volgende week de eerste batch met vouchers te gaan versturen. Transavia start met website boekingen en daarna volgen de vouchers voor Partner Portal boekingen. In de mail met de voucher staat ook de instructie hoe de voucher verzilverd kan worden.

LVO
Transavia voert momenteel gesprekken met touroperaties met een LVO over de consequenties van de geannuleerde vluchten in Corona-tijd. Alle partijen die dit betreft worden de komende weken geïnformeerd.

Omboeken/uitstellen
Organisatoren van groepsreizen willen met regelmatig de reis op verzoek van de klant een jaar uitstellen. Het is helaas bij Transavia niet mogelijk. Pas medio september zal Transavia het programma voor de zomer 2021 publiceren. Als bekend is de periode voor omboeken zonder wijzigingskosten inmiddels verlengd tot en met 30 september.

Sporadisch hoort de ANVR van haar leden dat omboeken een hoger tarief geeft dan annuleren en opnieuw boeken. Transavia verneemt graag concrete voorbeelden, zodat zij dit per boekingskanaal en vliegperiode kan checken.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

11 Reacties

 1. trudybos62@icloud.com
  23 mei 2020 at 07:18

  Wij vliegen met een pakketreis van sunweb 22 juni naar Thessaloniki,Gerakini gaat dit nog door,het is tot 18 juni geannuleerd,graag wil ik zekerheid!!

 2. A cijvat
  2 mei 2020 at 08:05

  Onze ticket van 2 april naar kreta is geannuleerd. Maar zijn nu nog steeds in Nederland en de ticket van 14 juni van kreta naar nederland staat open. Wel moeilijk als je hier nog zit.
  Wat doen jullie daar mee

 3. 1 mei 2020 at 16:02

  wij willen graag boeken voor Portugal 2021.
  Maar wachten op de Vouchers.
  Hoop dat ze wel snel komen, die kunnen we daar weer voor gebruiken.

 4. Legne
  29 april 2020 at 17:30

  Als Transavia failliet gaat is iedereen met losse tickets zijn geld kwijt!!
  Mocht dat niet het geval zijn en je nieuwe tickets wilt boeken straks met voucher dan kun je vergif innemen dat de ticketprijs opeens veel duurder is/wordt.
  Wie staat garant voor deze consumenten die jarenlanf vliegtickets hebben gekocht bij Transavia.

 5. Jacoline van van Zanten
  29 april 2020 at 16:33

  En wij zouden 5 juni naar Kreta vliegen via prijsvrij !!!
  Ondanks dat we bij boeken geen aanbetaling hoefde te doen, moeten we toch heel de reis betalen !!! Het gaat toch niet door, er is pas evt sprake van dat het misschien juli gaat worden. Heb het betalen 2 weken uit kunnen uitstellen, maar dat is tot overmorgen
  Weet iemand raad?

  • Ien
   29 april 2020 at 17:17

   Ik heb mn reis op 6 juni naar Marbella geannuleerd .. ik moest uuteindelijk 89 e betalen. Liever dat dan onzekerheid en vouchers

  • Irene
   29 april 2020 at 19:22

   Wij zouden 27 mei naar gran canaria gaan gaat niet doir en hebben een voucher gekregen misschien even informeren bij prijsvrij.

  • lies
   24 mei 2020 at 18:22

   Wij hadden voor 4 juni een reis geboekt via prjjsvrij. Hebben ook niet het 2e deel betaald, want we dachten al dat het niet door zou gaan. Dus hebben de gok gewaagd. En inmiddels bericht gehad dat de reis geannuleerd is, we het 2e deel niet hoeven te betalen. En dat er een voucher komt, maar daar nog geen verder info over gehad.

 6. M. Draaijer
  29 april 2020 at 16:15

  Wij moesten in maart 4 dagen eerder terug, van Faro naar Eindhoven. omdat er vanaf 23 maart niet meer gevlogen werd. We de 26 terug vliegen.
  Maar moesten wel de hoofdprijs betalen moesten na aftrek van de reeds betaalde tickets wel even voor ons beiden €362 bijbetalen.
  De prijzen waren iedere keer als je weer probeerde om te boeken, weer omhoog gegaan.
  Kon niet op de site komen, telefonisch waren ze onbereikbaar,
  De volgende dag via de kinderen in Nederland ongeboekt, maar in die nacht was de prijs wel €100 per ticket omhoog gegaan.
  Transavia bedankt.

 7. Lucien Sandifort
  29 april 2020 at 15:26

  4 Juni ook geboekt voor Malaga. Inmiddels kosteloos mijn appartement kunnen annuleren. Ik neem aan dat als Transavia tot eind mei aan de grond blijft dat ik niet in een paar dagen kan beslissen om deze reis door te laten gaan zonder accommodatie. Waar blijven de vouchers of in ieder geval een bericht over de toestand. Er zijn maatschappijen zoals KLM die de reizigers die in Juni zouden vertrekken al een bericht hebben gehad met vouchers of geld terug. Waar blijft Transavia?

 8. Roel Hopstaken
  29 april 2020 at 13:45

  Hallo. Wij vliegen 18 juni naar Malaga. Wat nu???

Vorige bericht

Bentour schort voor de Nederlandse markt alle reizen op tot en met 15 mei

Volgende bericht

Sunweb bekijkt aanbieden binnenlandse reizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.