CoronavirusNieuws

Transavia start vanaf 4 juni het vluchtschema stap voor stap op

Deel dit artikel

Transavia start vanaf 4 juni stap voor stap het vluchtschema weer op. Transavia ziet dat er belangstelling bij de klanten is om te reizen én er sprake is van een geleidelijke versoepeling van beperkingen en restricties in Nederland en inreisbepalingen van andere landen in Europa. Transavia vliegt vanaf 4 juni vanaf Amsterdam op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. Per week zal onderzocht worden of en welke vluchten en extra bestemmingen hier de komende tijd aan toegevoegd kunnen worden. “We zijn blij dat we onze passagiers in deze voor iedereen ingrijpende periode, weer perspectief voor het veilig en gezond vliegen kunnen bieden”, zegt Marcel de Nooijer (CEO bij Transavia).

De bestemmingen die weer worden gevlogen zijn Athene, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Malaga in Spanje en Faro en Lissabon in Portugal. De verwachting is dat Transavia in de loop van de zomer, meer bestemmingen en vluchten kan toevoegen. De Nooijer: “Dit is een belangrijk besluit na een periode van negen weken waarin wij niet hebben gevlogen op de repatriëringsvluchten na. De situatie verandert per dag en veilig en gezond vliegen is en blijft ons belangrijkste uitgangspunt. Toch hebben we een goede balans gevonden tussen de maatregelen die per land bestaan, de inreismogelijkheden én de wens van onze passagiers. Als vanzelfsprekend nemen we ook extra maatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken.”

Veiligheid
De huidige situatie vraagt om een reeks extra maatregelen die Transavia neemt om haar operatie veilig en gezond uit te voeren voor passagiers en bemanning. Zo worden vliegtuigen vaker en grondiger gereinigd en worden de contactmomenten tussen bemanning en passagiers tijdens de vlucht tot een minimum beperkt. Verder moeten passagiers vanaf risicogebieden bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring invullen om te beoordelen of ze fit genoeg zijn om te vliegen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Peace of Mind beleid bij NCL verlengd

Volgende bericht

Koning Willem-Alexander waardeert samenwerking Transavia, Corendon, TUI en KLM

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.