BlogsNieuws

TravelPro blogt: studiereis Thessaloniki met F2F

Gisterochtend was het dan zover: de studiereis van Face2Face Travel naar Thessaloniki en omgeving in Griekenland. Zo’n 20 reisagenten verzamelden zich om 7.30 uur bij de balie van Transavia voor een 5-daagse studiereis naar het noorden van Griekenland. Bij navraag blijkt het voor bijna iedereen de eerste keer naar deze regio.

Na een prima vlucht van zo’n 2,5 uur kwamen we aan op het vliegveld van Thessaloniki. Ook in Griekenland schijnt een lekker zonnetje met aangename temperaturen. Het is nu in Nederland zelfs warmer dan hier! Na aankomst gingen we meteen met de bus op weg naar Vergina, een uur rijden vanaf Thessaloniki. Hier bevinden zich de tombes van Aigai die op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Hier waren de lichamen begraven van koning Phillip II, Alexander IV, de zoon van Alexander de Grote, en zijn moeder die leefden in het jaar 300 voor Christus. De tombes zijn ondergronds gebouwd, omdat het dodenrijk onder de grond hoort volgens de oude Grieken. Nadat de tombes zijn gevonden zijn ze deels uitgegraven en alle voorwerpen uit de tombe zijn tentoongesteld in het bijbehorende museum dat zich ook ondergronds bevindt en om de tombes heen is gebouwd. In het museum zijn onder meer aardewerk, wapens en gouden kronen en lauwerkransen tentoongesteld. De reisagenten vonden het erg interessant om dit te zien, vooral omdat een groot deel van de voorwerpen nog in perfecte staat was.

Eerste hotel
Na afloop van de rondleiding in Vergina was het tijd om met de bus naar ons eerste hotel van de reis te gaan, het Mediterranean Palace in Thessaloniki. Een 5-sterren hotel met ruime kamers en een perfecte wifi-verbinding door het hele hotel. Niet onbelangrijk natuurlijk! Na een aantal uurtjes vrije tijd om even bij te komen van de vlucht en de eerste indrukken is het nu tijd om lekker te gaan eten in restaurant Kreonidis. Tijd voor een echte Griekse maaltijd met naar horen zeggen een fantastisch uitzicht over de stad.

Houd onze site in de gaten voor meer blogs over deze bestemming.

Chantal Holweg

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Sponsorovereenkomst Amadeus en ANVR

Volgende bericht

Minder vakantieplannen voor zomer 2014

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."