Nieuws

Treinramp België (update 13:30)

Deel dit artikel

In het Belgische Buizingen (gemeente Halle) heeft een afschuwelijk treinongeval plaatsgevonden, waarbij volgens burgemeester Dirk Pieters minstens twintig doden zijn gevallen. De twee passagierstreinen botste frontaal op elkaar. Naast de doden zijn er tientallen gewonden. Wat de oorzaak is van het ongeval is nog niet bekend. Later meer. Twitteraar Cédric doet verslag ter plaatse: https://twitter.com/cdrik.

13:30 uur: Volgens Gouverneur Lodwijk De Witte (Vlaams-Brabant) heeft een van de twee treinen een rood sein genegeerd. Ook wordt er inmiddels gesproken van tien doden. Vanochtend werd er nog gesproken over twintig doden.

11:25 uur: Thalys treinverkeer wordt gestaakt. Ook Eurostar van Brussel naar Londen kan niet rijden. Voor Thalys en Eurostar geldt een negatief reisadvies. Tickets kunnen kosteloos worden geannuleerd of worden omgeboekt. Om 15:00 uur volgt meer informatie over de dienstregeling. De verkoop van Thalys tickets voor vandaag, 15 februari, wordt gestaakt. Meer informatie op Thalys.com. Brussel is bereikbaar met InterCity Brussel.

11:20 uur: Via NOS Teletekst is de meest up to date informatie terug te vinden. Kijk op pagina’s 751 (verstoringen nationaal), 752 (verstoringen internationaal), 753 (extra informatie) of 754 (werkzaamheden binnenland).

Arjen Lutgendorff


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisburo Actueel #6

Volgende bericht

Nieuwe brochures voor Odysseus

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.