Nieuws

trivago geeft hoteliers inzicht in kamerprijzen

Deel dit artikel

trivago biedt hoteliers uit de hele wereld nu inzicht in meer dan 5 miljard kamerprijzen. Met de nieuwe feature ‘Prijzen vergelijken‘ kunnen hoteliers objectieve en uitgebreide data over de marktvraag en prijzen van concurrenten inzien, waardoor ze op één dashboard kamerprijzen van meer dan 250 boekingssites en officiële hotelwebsites kunnen vergelijken.

Uit de data van trivago komt naar voren dat onafhankelijke hoteliers die zichtbaar zijn op de website gemiddeld 8.000 prijzen per jaar online zetten. Johannes Thomas, Chief Revenue Officer en managing director van trivago: “We begrepen dat het voor hoteliers lastig is om prijzen van concurrenten te vinden, controleren en analyseren, omdat de prijzen verspreid staan over honderden boekingssites.”

Hij voegt hieraan toe: “Al snel realiseerden we ons dat de prijsvergelijkingen die wij aan reizigers bieden ook erg waardevol zijn voor hoteliers. Daarom hebben we een rate shopper ontwikkeld die hoteliers niet alleen eenvoudig en praktisch inzicht geeft in deze data, maar ook in data over het zoekvolume van reizigers, waaruit hoteliers de wisselende marktvraag kunnen aflezen.”

In plaats van het vergelijken van data van slechts enkele boekingssites, verzamelt de feature ‘Prijzen vergelijken‘ kamerprijzen van meer dan 250 boekingssites. Bovendien maakt het hoteliers gemakkelijk om per kamertype of andere variabelen te vergelijken. De feature stelt hoteliers ook in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt en om in te spelen op aanstaande regionale evenementen voor het verbeteren van hun RevPAR.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Hevige bosbranden in Zuid-Frankrijk

Volgende bericht

Zakenreiziger verliest belangstelling voor de Antillen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.