BlogsSharon Evers

Trollenleger

Als er iets is wat ik niet kan, is het zingen. Maar dan ook echt niet. Dat wist ik als kind al. Op de kleuterschool playbackte ik steevast als er weer eens iemand jarig was of klapte aritmisch mee. Geen idee of iemand mijn non-talent ooit heeft ontdekt, maar dat ik geen rol had in de musical van groep 8 zegt misschien genoeg. Nee, ik kreeg de rol van spook. Maar mét toneel-make-up en daardoor zag ik eruit als een soort trol.

Wie inmiddels ervaring heeft met trollen, is zanger Dotan. De beste man zou een heel trollenleger hebben ingezet om zijn imago op te poetsen. Wat voor een leger? Nou, hij heeft 140 nepprofielen gebruikt om zichzelf on- en offline een flinke boost te geven, waardoor hij door de uiterst positieve spookverhalen van die nepprofielen een soort heldenpositie heeft gekregen. Maar Dotan? Wie? Noem jij eens een stuk of drie hits van hem op? Ik ken alleen het eerbetoon aan de slachtoffers van MH17 dat niet hij, maar Radio Veronica DJ Silvan Stoet maakte van het nummer Home van de zanger.

Onzeker type dus, die Dotan. Of heeft het te maken met ambitie? Deze zanger wil groter dan groots worden, zelfs ten koste van zieke mensen die achteraf niet eens bestaan. Dat is dan wel weer positief aan dit trollenleger.

Onzekerheid en ambitieus, een gevaarlijke combinatie. Maar zijn we dat stiekem niet allemaal een beetje? Want wie wil er nou niet ergens in uitblinken, of de (local) hero zijn? Ben je de leukste, de liefste of de aardigste, beschik jij over de hoogste gunfactor? Bied jij het beste product en is jouw service beter dan die van de buurman?

Wat is het dan verrekte handig om een paar likes te kopen…

Of reisbureaus, touroperators en accommodaties zo’n trollenleger achter de hand hebben voor moeilijke tijden, weet ik niet. Alhoewel sommige hotels wel hele hoge cijfers scoren, zo tegen het einde van het boekingsseizoen…

Het schijnt wel dat zogenaamde influencers likes kopen op Instagram. En of dat nou zo handig is om als verkeersbureau mee in zee te gaan? Eerlijkheid duurt toch het langst. Of ben ik nou naïef?

Sharon Evers
Sharon@travelpro.nl

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lees TravelPro 16 van 20 april 2018 online!

Volgende bericht

Jambo Safari Club zoekt een administratieve multitasker m/v

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."