Nieuws

TUI: 2019 tot op heden een uitdagend jaar

De TUI Group verwacht dit jaar een solide prestatie te leveren, die zoals verwacht niet gelijk zal zijn aan het resultaat van het voorgaande jaar door het aan de grond houden van de 737 MAX. Wel zullen de Hotels & Resorts profiteren van de gediversifieerde portefeuille en TUI Cruises zal een sterke groei laten zien, dat laat TUI CEO Fritz Joussen weten bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal van 2019.

Joussen: “De touroperatoractiviteiten in onze Europese markten zullen sneller en effectiever worden samengebracht. We zijn voortdurend bezig met onze digitale transformatie om TUI te ontwikkelen tot een wereldwijde platformorganisatie. De kracht van ons wereldwijd verenigde merk en de directe toegang tot ons klantenbestand, dat nu al meer dan 21 miljoen klanten telt, biedt grote mogelijkheden voor de toekomst.”

300 miljoen
De totale kosten in verband met het vliegverbod van de 737 MAX zullen volgens Joussen ongeveer 300 miljoen euro bedragen in het volledige boekjaar 2019. “Bovendien zagen we vertragingen bij het boeken van klanten als gevolg van de hittegolf van de zomer van 2018, de aanhoudende onzekerheid bij de Brexit en de aanzienlijke overcapaciteit in de luchtvaart naar Spaanse bestemmingen, die ook in het derde kwartaal aanhield.”

Nieuwe hotels
Hotels & Resorts heeft in het derde kwartaal van 2019 een aanzienlijke stijging van het bedrijfsresultaat gerealiseerd. Terwijl de gemiddelde bezettingsgraad met 80 procent hoog bleef, steeg de gemiddelde omzet per bed, mede door de verschuiving in de vraag van het westelijke naar het oostelijke Middellandse Zeegebied. TUI opende nieuwe hotels in het Caribisch gebied, Italië, het oostelijke Middellandse Zeegebied, Noord-Afrika, de Malediven en Bulgarije.

Cruises
In het derde kwartaal van 2019 zetten alle drie de cruisemerken van de TUI Groep hun groeipad voort en leveren een aanzienlijke stijging van hun bedrijfsresultaten op. Met de lancering van HANSEATIC nature en Marella Explorer 2 in mei 2019, groeide de cruisevloot van TUI tot een totaal van 17 schepen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Luchthaven Hongkong geblokkeerd: alle vluchten geannuleerd

Volgende bericht

Thomas Cook opent Cook's Club in hartje Rhodos-stad

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.