Nieuws

TUI: actieve vakanties steeds belangrijker

Hoe belangrijk vinden Nederlanders het om ook op vakantie een gezonde levensstijl aan te houden? TUI zocht het uit in een grootschalig vitaliteitsonderzoek dat in samenwerking met onderzoeksbureau MetrixLab werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie: het merendeel van de Nederlanders is ook op vakantie bewust bezig met hun gezonde levensstijl.

Mensen nemen op vakantie meer tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 78% van de ondervraagden voelt zich na hun vakantie dan ook helemaal opgeladen. Er is steeds meer aandacht voor vitaliteit, gezond leven en eten. Maar hoe belangrijk vinden we dit wanneer we op reis gaan, nemen we dan ook vakantie van onze gezonde levensstijl of juist niet? Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen er voor kiest om ook op vakantie heel bewust om te gaan met eten en om in beweging te blijven. 77% van de respondenten geeft aan een gezonde levensstijl belangrijk te vinden en 58% is hier ook op vakantie bewust mee bezig. Voornamelijk door gezond te eten en te drinken (72%), goed te slapen (73%) en actief bezig te zijn (60%).

Op vakantie neemt of heeft men meer de tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 60% van de respondenten is actief bezig tijdens de vakantie, terwijl 45% aangeeft dit in het dagelijkse leven te doen. Wandelen is veruit de meest favoriete sportieve activiteit tijdens een vakantie. 80% van de respondenten trekt de wandelschoenen aan op vakantie, gevolgd door zwemmen (47%), fietsen (38%) en fitness (16%). Maar ook hardlopen, yoga en tennis zijn geliefde activiteiten tijdens de vakantie. Vooral ouders met kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar vinden het belangrijk om zich – mentaal – op te laden.

Voor veel Nederlanders is gezond en actief bezig zijn tijdens de vakantie dé manier om weer op te laden. TUI herkent deze trend ook in het zoek- en boekgedrag van haar klanten. Om vakantiegangers te helpen in hun keuze voor een gezonde en actieve vakantie, start de reisorganisatie vandaag de campagne ‘Opladen’. Met behulp van de sportieve Erben Wennemars geeft TUI tips, hoe je thuis en ook op vakantie een bewuste levensstijl kunt doortrekken. Waardoor je meer energie hebt en weer helemaal opgeladen bent na je vakantie. De aftrap daarvoor wordt vandaag gegeven in BNR radioprogramma The Friday Move, waar Erben Wennemars co-host is.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Nieuw LEGOLAND® Castle Hotel opent haar deuren

Volgende bericht

Save the date: groots evenement MSC Cruises in Rotterdam

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.