Nieuws

TUI Duitsland snijdt in personeel

TUI Duitsland schrapt de komende twee tot tweeënhalf jaar 450 banen, omdat de reisorganisatie meer van haar activiteiten in Duitsland wil digitaliseren.

TUI Duitsland kondigde onlangs plannen aan om de omnichannelverkoop op te voeren via een uitgebreide tui.com-website, omdat steeds meer Duitsers online vakanties boeken in plaats van via reisbureaus.

Het grootste deel van de arbeidsplaatsen zal verloren gaan op het hoofdkantoor in Hannover, waar het grootste deel van de 4.000 medewerkers van de Duitse marktleider in dienst is. De inkrimping van het personeel moet binnen twee tot tweeënhalf jaar plaatsvinden, dat zegt Marek Andryszak (TUI Duitsland) tegen de Duitse media. Hij ontkent dat het gaat om een kostenbesparende maatregel, volgens hem gaat het vooral om aanpassingen ten opzichte van de digitalisering die plaatsvindt. “In het algemeen wordt het traditionele bedrijfsmodel van de touroperator geconfronteerd met ‘grote uitdagingen. De problemen met de Boeing B737max hebben echter geen rol gespeeld bij de beslissing om het personeelsbestand in te krimpen”, benadrukte de topman.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TUI fly en AirFi proosten op samenwerking en bestickering vliegtuig

Volgende bericht

Tweede krachtigere aardbeving in Zuid-Californië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."