Dossier OadNieuws

TUI en Sunair: schade is te overzien

TravelPro sprak na aanleiding van de berichtgeving rondom Oad Reizen met Steven van der Heijden (CEO TUI Nederland) en Marc van Amsterdam (Sunair) over de eventuele schade die zij ondervinden van het faillissement van de Globe Reisbureaugroep.

Van der Heijden: “Het faillissement van Oad Reizen is vreselijk nieuws, maar ook een reality check voor de Nederlandse reiswereld. Het business model zoals wij het hebben gekend zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor de reisbureaus wordt het er niet makkelijker op, zij verliezen steeds meer aanbieders en zullen het zwaar krijgen. De schade die het faillissement van de Globe Reisbureaugroep binnen TUI aanricht is gelukkig te overzien. Ik geef geen exacte bedragen, maar het is een substianciele som geld. De schade is gelukkig niet in die orde van grootte dat TUI erdoor in de problemen kan komen. TUI Nederland was verreweg de grootste leverancier van de Globe Reisbureaugroep.”

Van Amsterdam: “Vreselijk nieuws, het faillissement van Oad Reizen. Een jarenlange samenwerking met de Globe reisbureaus komt hiermee tot een einde. Misschien is een doorstart mogelijk, dat zou het beste zijn zeker met het oog op de werkgelegenheid. De schade die wij oplopen is groot maar niet zo groot dat wij erdoor in de problemen kunnen komen. Tot aan vandaag heeft Oad Reizen keurig betaald dus het is jammer van het geld maar overkomelijk. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.”

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

'Berlin erleben' met airberlin en visitBerlin

Volgende bericht

RADIOFRAGMENT: Geëmotioneerde Ter Haar: ‘‘Iedereen is totaal in shock’’

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.