CoronavirusNieuws

TUI: er wordt mondjesmaat geboekt, maar verlangen is groot

Reizen zit er nu even niet in maar Nederlanders staan te popelen er weer op uit te gaan. Dit blijkt uit een poll van reisorganisatie TUI onder ruim 1.700 klanten en zo’n 4.500 fans op social media. “Bij het overgrote deel (88%) is het verlangen om weer op vakantie te gaan enorm groot. Zo groot dat zelfs de typische vakantie-ergernissen als in alle vroegte je ligbedje aan het zwembad claimen of wakker worden in een zanderig bed, gemist worden”, laat de reisorganisatie weten.

Hoewel er op het moment niet gereisd kan worden en er maar mondjesmaat wordt geboekt, ziet TUI de belangstelling voor reizen wel toenemen. Op de website worden vooral bestemmingen als Spanje, Griekenland en Turkije goed bekeken. Is het nu vooral oriënteren en inspiratie opdoen, de verwachting is dat zodra reizen weer kan, er massaal geboekt wordt voor de zomer en later in het jaar.

Gaan en staan waar je wil
En wat missen we dan het meest? Gaan en staan waar je wil (54%) en de wereld ontdekken (24%). Duidelijk dus dat we snakken naar meer vrijheid en bewegingsruimte. In je strandkleding aan kunnen schuiven bij het avondeten (20%) maakt de top drie van meest gemiste zaken compleet. Zelfs de typische vakantie-ergernissen worden gemist. De handdoeken op de ligbedjes? 32% van de respondenten geeft aan dit te missen, net als wakker worden in een bed vol zand (31%) en het wachten in de rij voor het buffet (29%). Luidruchtige landgenoten zien we nog steeds liever niet tijdens onze vakantie. Slechts 8% geeft aan dit te missen.

Garantie
Met de geld-terug-garantie van TUI ontvangen klanten de volledige reissom terug in het geval de bestemming als gevolg van corona een negatief reisadvies krijgt en de vakantie geannuleerd moet worden. En met de flexibele omruilgarantie kunnen klanten tot twee keer en tot zeven dagen voor vertrek de reis kosteloos wijzigen. En doet zich tijdens de vakantie onverhoopt een noodsituatie voor, zoals een natuurramp of corona-uitbraak, dan kan het hele reisgezelschap rekenen op een repatriëringsvlucht terug naar Nederland.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Style in Travel breidt aanbod uit met overname Cazebonne

Volgende bericht

ANVR in gesprek met Mona Keijzer (EZ) over hulp ZRA's

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.