Nieuws

TUI Group verdubbelt de nettowinst

TUI Group heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de nettowinst weten te verdubbelen. De reisorganisatie scoorde op bijna alle bedrijfsonderdelen.

In totaal behaalde TUI Group een nettowinst van €160,6 miljoen tegen €75,9 miljoen in het derde kwartaal van het boekjaar 2015/2016. De omzet steeg met 12,6% naar ruim €4,7 miljard. Volgens de reisgigant is dit succes te danken aan de hogere bezettingsgraad in de accommodaties en de uitbreiding van de cruisevloot. TUI opende sinds het einde van het vorige gebroken boekjaar tien nieuwe hotels en bracht twee nieuwe cruiseschepen in de vaart. Voor de rest van de zomer verwacht het bedrijf een sterk aanhoudende vraag naar vakanties.

TUI verkocht in het afgelopen kwartaal ook Travelopia aan investeringsfonds KKR. Travelopia is een label dat zich richt op avonturenreizen. TUI verkocht in diezelfde periode ook haar laatste aandelen in rederij Hapag-Lloyd.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Alle gestrande vakantiegangers Madeira weer thuis

Volgende bericht

Zesde Caribbean Latin Workshop: 26 september

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."