Ondanks de tropische temperaturen, zoeken vele Nederlanders het buitenland op voor de jaarlijkse zomervakantie. Waar vliegen die vakantiegangers heen deze zomer? Volgens TUI zijn dit de trends.

Het merendeel van de Nederlandse vakantiegangers brengt de vakantie door aan de Middellandse Zee, dit is de top vijf van populairste bestemmingen:

1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije
4. Portugal
5. Kroatië

Van de Spanjegangers gaat het overgrote deel naar de Canarische eilanden, met de Balearen eilanden Mallorca en Ibiza direct als favoriet daar achteraan. Kroatië is bij TUI een nieuwkomer in de top vijf. “Zowel het vasteland als het eiland Brac zijn ontdekt door het grote publiek. We houden van eilanden, want de populairste verre bestemming, met afstand, is Curaçao”, aldus de reisorganisatie.

Luxe eilanden
TUI bespeurt drie opvallende trends in de geboekte vakanties deze zomer. “Ten eerste zien we een behoorlijke toename van de vakanties naar ‘luxe’ eilanden als Mauritius en de Malediven, deze eilanden noteren een plus van 30%. Deze vakanties zijn beter bereikbaar geworden zowel in het opzicht van reisssom als van directe vluchten.”

Andere trends
“Vervolgens zien we een voorkeur ontstaan voor kleinschalige en authentieke accommodaties die TUI samenvat onder ‘Small & Friendly’. Niet per se luxe accommodaties, maar wel authentiek en met maximaal ongeveer 50 kamers, een rustige ligging en persoonlijke service. En als laatste zien we ook de avonturier in de vakantieganger opstaan. Vakantiegangers willen graag iets beleven maar ook weer niet te extreem op reis gaan. We zien dat terug in de belangstelling voor Suriname met haar avontuurlijke tropische regenwoud, spannend en actief maar toch ook vertrouwd.”