Nieuws

TUI: ‘Najaars- en winterreizen worden eerder geboekt’

Deel dit artikel

TUI constateert dat er steeds eerder een najaars- of wintervakantie wordt geboekt. Ook de last minute vertrekken voor de komende maand lagen de afgelopen twee weken 21% hoger in vergelijking met vorig jaar. Vooral nazomeren aan de stranden langs de Middellandse Zee is populair, denk aan Griekenland, Turkije en Spanje.

Voor vertrekdata die wat verder weg liggen en dus ook meer richting winterweer gaan, zijn de zonzekere Kaapverdische eilanden bij de reisorganisatie populair. TUI zet er deze winter extra vluchten voor in de markt; drie maal per week vanaf Eindhoven Airport naast de vluchten vanaf Schiphol.

De populairste bestemmingen onder de winterzonboekers zijn volgens de reisorganisatie de Canarische eilanden, Curaçao, de Kaapverdische eilanden en Egypte. Deze bestemmingen worden al veel geboekt. Vooral Curaçao en Egypte laten behoorlijke stijgingen zien ten opzichte van vorig jaar. Sneeuwzoekers blijven trouw aan Oostenrijk. Dit is ook de bestemming die het meest gezocht wordt in Google op dit moment, op de voet gevolgd door de termen Lapland en Noorderlicht. “We zien dat Suriname een steeds grotere schare fans opbouwt en ook Kenia laat een enorme stijging zien, ongetwijfeld geholpen door de charter op Mombasa die TUI fly deze winter in combinatie met Zanzibar opstart”, aldus TUI.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Rotterdam The Hague Airport naar ruim 40 Europese bestemmingen

Volgende bericht

Surceance van betaling voor Small Planet Airlines

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."