Nieuws

TUI overweegt om weer reizen naar oranje gebieden uit te voeren

Deel dit artikel

TUI voert op dit moment geen vakantiereizen uit naar oranje gebieden, maar heroverweegt dat nu. Arjan Kers (General Manager TUI Nederland): “Voor TUI staat veilig en verantwoord op vakantie gaan voorop. Dat kan op veel bestemmingen. Toch hebben wij tot op heden steeds het beleid van de Nederlandse overheid gevolgd om geen vakantiereizen uit te voeren naar oranje gebieden.”

“Dat heeft vorige week nog geleid tot het annuleren van ruim 30.000 vakantiereizen alleen al naar Spanje in de komende hoogseizoen weken. Mijn mond valt ver open van verbazing als ik dan vanmorgen lees dat de overheid reizen naar oranje bestemmingen gedoogt? Al maanden zijn wij met de overheid in gesprek over de interpretatie en toepassing van de huidige reisadviezen. In de landen om ons heen worden andere keuzes gemaakt en ook de Europese adviezen veranderen. Wij heroverwegen ons beleid nu ook. Wij lopen eerst nogmaals zorgvuldig per land de consequenties na die het voor onze reizigers heeft als wij reizen zouden gaan uitvoeren naar oranje bestemmingen. Graag laten wij de verantwoordelijkheid aan de reiziger zelf om de keuze te hebben wel of niet te reizen, maar wij willen dat wel doen binnen de juiste en veilige kaders.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

ECDC-kaart: Nederland donkerrood, delen Frankrijk en Italië naar oranje

Volgende bericht

Vakantie vieren in eigen land en de toekomst van toerisme

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."