Nieuws

TUI-topman: ‘DBC-regeling is leading’

Volgens TUI-topman Steven van der Heijden kan er geen enkele onduidelijkheid bestaan over wie aansprakelijk is voor alle extra kosten die deze ramp met zich meebrengt en wie deze straks moet vergoeden. ‘De DBC-regeling is daar heel duidelijk in en wat dat betreft leading. Het kan dus niet zo zijn dat er airlines zijn, waaronder KLM, die zeggen “we zien naderhand wel wie straks voor die kosten op gaat draaien”. Als wij als TUI Nederland voor gestrande passagiers bussen inzetten -zoals nu bijvoorbeeld in Barcelona het geval is- om hen zo snel mogelijk terug naar Nederland te vervoeren, zijn de kosten hiervan voor de airline waarmee de klant heeft gevlogen. Als TUI Nederland hebben wij door onze eigen airline ArkeFly natuurlijk te maken met twee situaties: aan de ene kant reizigers die een pakketreis bij ons hebben geboekt met ArkeFly als carrier en aan de andere kant mensen die een pakketreis hebben waarbij wordt gevolgen met een andere airline, In dat laatste geval verzorgen wij hulp en bijstand volgens de bestaande reisvoorwaarden, maar als het om de vergoeding gaat voor extra hotelovernachtingen, verwijzen wij naar de airline waarmee is gevlogen. Dus als het om ArkeFly-vluchten gaat, regelen wij dit alles zelf. Klanten hebben, op grond van de DBC-regeling, het recht om terug gebracht te worden. Natuurlijk is het een hele complexe situatie, maar de DBC-regeling is wel leading in deze’, aldus Van der Heijden.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

‘Gebrek aan goede informatie’

Volgende bericht

Eerste vluchten vanavond vanaf Schiphol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.