Vanaf volgend jaar zomer vliegt TUI fly één keer per week naar het Griekse eiland Thassos in combinatie met een andere Griekse bestemming (welke is nu nog niet bekend). De eerste vlucht staat gepland op dinsdag 28 april 2020, dat liet Anke van Nieuwenhuizen (External Communications Manager, TUI Nederland) aan TravelPro weten. “We verwachten maandag live te gaan met de eerste accommodaties.”

Thassos is zowel bij TUI als KRAS te boeken en heeft een ruim en divers aanbod aan accommodaties verdeeld over verschillende plaatsen.  Van studio’s en appartementen tot exclusieve vier en vijfsterren hotels, adult only accommodaties en familieresorts. De verschillende accommodaties bevinden zich in Thassos-stad, een authentiek Grieks dorp met leuke haven en stadstrandjes, Golden Beach, Potos, een rustig visserdorpje aan het strand, Limenaria, dat grenst aan Potos en iets groter en levendiger is, Makryammos, gelegen tussen de dennenbomen en met een prachtig uitzicht over het strand en Agios Ioannis waar we een vijfsterren resort in het aanbod hebben, in een rustige omgeving met privéstrand.

Onontdekt
Thassos is een prachtig groen en bergachtig eiland en alleen te bereiken per boot. De vlucht brengt je naar Kavala waarna het een klein halfuurtje rijden is naar de haven van Keramoti. Hier stap je op de boot die je naar Thassos-stad brengt. Het eiland voelt onontdekt aan, ook doordat het alleen per boot te bereiken is maar heeft ook zeker hippe restaurants, maar uiteraard ook authentieke tavernes. Door de vele wandelpaden is het eiland zeer geschikt voor een actieve/wandelvakantie maar er zijn ook familieresorts met prachtige stranden voor een relax vakantie.