Nieuws

TUIfly en Schiphol werken aan afvalscheiding

Luchtvaartmaatschappij TUI en Amsterdam Airport Schiphol hebben samen met afvalverwerker Suez afvalscheidingsfaciliteiten gecreëerd. Deze faciliteiten zijn speciaal ontwikkeld voor afval dat van boord komt. TUI scheidt sinds enkele maanden het afval in haar vliegtuigen. De recyclebare items gaan op Schiphol in een aparte zak van boord en worden vervolgens verder gescheiden en verwerkt door Suez. TUI is de eerste airline die van deze faciliteiten gebruikmaakt.

Jaarlijks komt er drie miljoen kilo afval uit vliegtuigen die op Schiphol landen. TUI vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat haar afval zoveel mogelijk gerecycled wordt. Om deze reden is enkele maanden geleden gestart met het ophalen van gescheiden afval aan boord. Tom Sutherland, Environmental Manager bij TUI: “Sinds een jaar is TUI een van de weinige Nederlandse airlines die volledig ISO 14001 gecertificeerd is. Dit houdt in dat TUI zo milieubewust mogelijk werkt en milieuprestaties continu verbetert. Een van onze aandachtspunten is afval.”

Aan boord verzamelt de TUI cabin crew plastic, blik, papier en glas in een aparte zak. De passagiers aan boord kunnen helpen door na de maaltijd niet alle afvalmaterialen bij elkaar te doen, maar bijvoorbeeld hun blikjes en flesjes apart aan te reiken. De recyclebare items gaan vervolgens in een aparte zak van boord waarna het verder gescheiden wordt op Schiphol. Sutherland: “Wij vinden het ook belangrijk om afvalscheiding en recycling van het afval van boord op vakantiebestemmingen te realiseren. Samen met andere TUI Group airlines en de betreffende luchthavens willen we de komende jaren het afvalmanagement op de luchthavens van belangrijke vakantiebestemmingen verbeteren.”

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TravelGSA verwelkomt zesde klant

Volgende bericht

Lees TravelPro #41 van 7 oktober online!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."