NieuwsPush notificatie

Turkije: had de ANVR eerder moeten reageren?

TravelPro kreeg van enkele retailers de opmerking dat de ANVR pas laat van zich liet horen richting haar achterban en richting de consument met betrekking tot de situatie in Turkije. “Wij hebben vannacht mensen tot 3.00 uur paraat gehad inclusief de directie en dan komt de ANVR om 9.00 uur vanochtend met een bericht over het reisadvies…”. Ook vannacht lieten retailers al aan de redactie van TravelPro weten met verbazing te concluderen dat ze maar niks ‘hoorden’ van de branchevereniging.

Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR), die overigens direct reageerde op het verzoek van de TravelPro-redactie op het verzoek voor een eerste reactie op de gebeurtenissen in Turkije, laat vanmiddag tegenover TravelPro weten: “De ANVR was, net als vele reisprofessionals, vannacht in touw om aan de ene kant op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Turkije, contact te houden met touroperators en zoveel mogelijk info met elkaar uit te wisselen en natuurlijk contact te houden met Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar hadden we onze handen vol aan. Het ligt ook meer op de weg van de touroperators om hun agenten direct op de hoogte te stellen en we moeten ons realiseren dat je in zo’n onoverzichtelijke en dramatische situatie ook niet meteen dingen moet gaan roepen”.

Oostdam laat tevens weten: “Op dit soort momenten laat de sector zien hoe professioneel en hoe betrokken er wordt gereageerd en gehandeld. En bewijzen wij eens temeer onze toegevoegde waarde. Ik heb de afgelopen uren prachtige voorbeelden gezien van reisorganisaties (touroperators en reisagenten) die zich vannacht ‘de tandjes’ hebben gewerkt om de klanten te informeren en te adviseren. Dat mogen zij ook van ons verwachten. Een prachtige prestatie die grote complimenten verdient”.

Op de website van de ANVR is overigens ook de officiële stand van zaken en informatie omtrent de situatie in Turkije te vinden onder de link ‘bestemmingen > Turkije‘. Bij ‘aanvullende info’ laat de ANVR weten: ‘Na een, zo lijkt het, mislukte staatsgreep in Turkije gisteravond en vannacht, is het reisadvies aangepast. Vannacht hebben ANVR, touroperators en Buitenlandse zaken overleg gepleegd over de situatie. Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor Turkije aangepast voor Istanbul en Ankara en deze steden hebben de status ‘alleen noodzakelijke reizen’ gekregen (oranje), waarmee reizen naar Istanbul en Ankara wordt ontraden. Het overige deel van Turkije, zoals de drukbezochte kusten, behoudt zijn eerdere status (geel), waardoor reizen naar onder andere de badplaatsen gewoon doorgang kunnen vinden. Touroperators mogen in principe de gebruikelijke ANVR voorwaarden hanteren als reizigers eventueel hun vakantie naar Turkije willen annuleren. Echter grotere touroperators zullen dit weekend voor vertrekkende reizigers naar Turkije coulanceregelingen toepassen. Indien u vragen heeft over uw geboekte vakantie, neem dan contact op met uw boekingskantoor’.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Transavia weer volgens schema naar Turkije

Volgende bericht

Calamiteit voor Istanbul en Ankara

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.