Nieuws

Turkije maakt zich op voor succesvolle winter

Deze zomer maakt Turkije een grote comeback. Uit boekingscijfers blijkt dat veel Nederlanders voor Turkije als vakantieland hebben gekozen. Naar verwachting zet deze trend zich door voor het najaar.

Het toerisme naar Turkije zit weer in de lift. “Turkije heeft in de afgelopen jaren een enorme groep jaarlijks terugkerende vakantiegangers opgebouwd. De gastvrijheid van de lokale bevolking, de goede prijs-kwaliteit verhouding van de accommodaties en natuurlijk de veelzijdigheid van het land spreken veel mensen aan. Het is fijn om te zien dat veel vakantiegangers dit jaar weer voor Turkije kiezen”, aldus Senem Arslan (interim-directeur van het Turks Verkeersbureau in Den Haag).

Actieve nazomer in Turkije
De minder warme herfstmaanden, maar ook de milde wintermaanden lenen zich uitstekend om de culturele highlights en prachtige natuur van Turkije te ontdekken. Zo kiezen actieve vakantiegangers voor een van de bijzondere lange afstand wandel- en fietsroutes langs culturele hoogtepunten in Turkije. De meerdaagse routes, met inspirerende titels als ‘Sultans Trail’ en ‘St-Paul Trail’, kunnen te voet, maar soms ook met de fiets of te paard worden afgelegd en voeren langs de mooiste plaatsen van het land, waaronder nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De lengte kan behoorlijk uiteenlopen, de langste is de Carian Trail in zuidwest Turkije met 800 km. Lange afstandsroutes zijn in trajecten ingedeeld, zodat ze ook als deeletappes kunnen worden afgelegd.

Fietsen rond Marmaris
De badplaats Marmaris aan de Egeïsche Zee ontwikkelt zich als dè fietsbestemming van Turkije met het grootschalige project Marmaris Cycling Routes. Langs de kust en door het achterland van Marmaris is ruim 700 km aan gemarkeerde en gevarieerde fietsroutes ontwikkeld. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor een brede doelgroep een passende tocht is.

50PlusBeurs: 18 – 22 september
De Turkije-stand met nummer 11A10 bevindt zich in hal 11 van de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs verstrekt het Turks verkeersbureau informatie over de culturele highlights van Turkije, sportieve activiteiten en citytrips. Daarnaast kunnen de bezoekers op de stand terecht voor al hun andere vragen over Turkije.

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Trump in gesprek met Amerikaanse reissector

Volgende bericht

Arrogantie van de onmacht

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."