Nieuws

Tweede krachtigere aardbeving in Zuid-Californië

Een tweede aardbeving in minder dan twee dagen tijd heeft wederom het zuiden van Californië getroffen. De aardbeving vond plaats in de buurt van Ridgecrest en was met een een kracht van 7.1 op de Schaal van Richter zwaarder dan de aardbeving van 4 juli jl. die een kracht van 6.4 op de Schaal van Richter had.

Na de tweede aardbevingen zijn er meerdere branden en gewonden gemeld in Ridgecrest, dat op ruim 200 kilometer van Los Angeles ligt. In Bakersfield wordt een noodoperatiescentrum opgezet.

Amerikaanse media melden dat de tweede aardbeving ook in Los Angeles werd gevoeld en ook sterker voelde dan die van 4 juli jl. Mensen laten weten dat hun huis 20 tot 25 seconden schudde. Op dit moment worden gebouwen en wegen gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen.

Brandweerlieden uit San Bernardino County meldden gebarsten gebouwen en enkele lichte verwondingen. Net als bij de aardbeving eerder deze week laat de luchthaven van Los Angeles weten dat er geen meldingen zijn van gewonden. ‘Luchthavenfunctionarissen controleren de terminals en omliggende gebieden na een aardbeving’, aldus de luchthaven op Twitter.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TUI Duitsland snijdt in personeel

Volgende bericht

Na vertragingen en annuleringen: 51.000 van 91.000 lopen compensatie mis

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.