Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Wenen is een bestemming die zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen interessant is. De stad aan de Donau is interessant voor bedrijven die actief zijn in de automotivebranche en hightechsector. Daarnaast biedt Wenen tal van musea en overige toeristische trekpleisters.

Laudamotion is vernoemd naar de oprichter, Niki Lauda, die het bedrijf heeft opgericht in maart 2018. De huidige vloot bestaat uit 23 vliegtuigen die gestationeerd zijn in Oostenrijk en Duitsland. Laudamotion heeft haar hoofdkantoor in Wenen en mikt in 2019 op 6 miljoen passagiers verdeeld over 90 bestemmingen. Ryanair nam de luchtvaartmaatschappij halverwege 2018 over. Meer informatie en tickets via www.laudamotion.com