Brussels Airport en Interparking starten werkzaamheden om 2.088 extra parkeerplaatsen te realiseren aan het parkeergebouw P3, gelegen naast de vertrek- en aankomsthal. Gedurende de uitbreidingswerkzaamheden moeten passagiers een alternatieve in- en uitrit voor P3 gebruiken.

Op Brussels Airport zijn uitbreidingswerkzaamheden gestart van het parkeergebouw P3, dat vlak aan de terminal gelegen is. Het parkeergebouw zal uitbreiden met 2.088 parkeerplaatsen. Het huidige parkeergebouw P3 biedt plaats aan 2.400 voertuigen, de capaciteit wordt dus bijna verdubbeld.

Met deze uitbreiding van het parkeergebouw wensen Brussels Airport en Interparking tegemoet te komen aan de toenemende vraag van passagiers om over een parkeerplaats dicht bij de terminal te beschikken. Momenteel beschikt Brussels Airport over meer dan 8.100 parkeerplaatsen naast de terminal in de parkeergebouwen P1, P2 en P3.

De uitbreidingswerkzaamheden zullen het bestaande gebouw uitbreiden met een nieuw deel, dat uit 3 ondergrondse en 6 bovengrondse verdiepingen zal bestaan. Gedurende de uitbreidingswerkzaamheden blijven in het bestaande parkeergebouw P3 2.200 van de 2.400 parkeerplaatsen beschikbaar. Passagiers zullen tijdens de werken P3 vlot kunnen blijven bereiken via een nieuwe (tijdelijke) toegangsweg naar de alternatieve in- en uitrit. Ook het aanpalende parkeergebouw P2 zal via deze nieuwe toegangsweg bereikbaar blijven. De werkzaamheden zouden 22 maanden duren en afgerond zijn eind 2020.