CoronavirusNieuws

Untamed Travelling sluit zich aan bij mogelijk kort geding tegen de Nederlandse Staat

Deel dit artikel

Untamed Travelling heeft aan TravelPro laten weten dat het zich ook aansluit bij de groep reisbedrijven die mogelijk een kort geding starten tegen de Nederlandse Staat wanneer de reisadviezen niet op 25 september zijn gewijzigd.

Naast Untamed Travelling zijn er ook nog acht partijen die zich hebben aangesloten die anoniem willen blijven. Gisteren lieten 333travel, ITG Companies en Riksja Travel al weten zich aan te sluiten. In totaal bestaat de groep nu uit ruim 40 reisbedrijven. Initiatiefnemer is Voja Travel/Joshua van Eijndhoven, die partijen oproepen om zich aan te sluiten.

De reisorganisaties roepen het ministerie van Buitenlandse zaken op om uiterlijk 25 september wereldwijd een geel reisadvies in te stellen voor gevaccineerde reizigers en mensen met natuurlijke immuniteit (opgebouwd door voorgaande Covid infectie) net zoals ook sinds 27 juli binnen de EU geldt. “We krijgen per 1 oktober geen coronasteun meer en deze misleidende reisadviezen brengen onze sector grote schade toe. We hopen dat het niet nodig is, maar we zullen niet aarzelen de Staat te dagvaarden. ”


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Travel Counsellors lanceert nieuw community platform TC World

Volgende bericht

MSC Bellissima verlengt aanwezigheid in Saoedi-Arabië en de Rode Zee

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.