CoronavirusNieuws

Update: Schiphol sluit pieren

Schiphol geeft verder invulling aan kern Schiphol en houdt enkel de D, E en F pier in gebruik. De B pier blijft deels toegankelijk voor de gates waar reizigers met een bus naar het vliegtuig gebracht worden.

De overige gates op de B pier en de volledige C, G en H/M pier zijn buiten gebruik. Deze zetten we in om vliegtuigen te parkeren. Op die manier verkleint Schiphol haar operatie verder en richt de luchthaven zich in op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie.

De luchthaven biedt sinds een week de faciliteiten voor vertrekkende reizigers al in afgeslankte vorm aan. De check-in is beperkt tot Vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een bestemming binnen Schengen door het tijdelijke securityfilter nabij Vertrek 1 gaan. De overige reizigers gaan door het securityfilter bij Vertrek 2. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 voor vluchten van en naar Schengenlanden en Lounge 2 voor overige vluchten open. Vanaf vandaag sluiten de faciliteiten en de toegang tot Lounge 3.

“De afgelopen dagen waren er nog ongeveer 5% van de reizigers en 10% van de vliegbewegingen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Onze operatie wordt kleiner, maar we blijven altijd open. Op die manier kan iedereen weer thuiskomen en komen bijvoorbeeld groente, fruit en medische hulpmiddelen op plaats van bestemming” aldus Miriam Hoekstra- van der Deen, Directeur Airport Operations.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Grote boekingssites niet coulant voor hotels, hostels en B&B’s

Volgende bericht

EU-commissaris: "Willen reizigers geen luchtvaartvoucher? Dan geld terug"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."