Nieuws

UWV neemt ontslagaanvraag Ryanair-medewerkers niet in behandeling

Het UWV heeft de ontslagaanvraag van 15 cabinemedewerkers door Ryanair niet in behandeling genomen. Reden is dat de vliegstunter het collectieve ontslag niet met vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht.

Het UWV verplicht Ryanair nu om met de vakbonden aan tafel te gaan en hen goed in te lichten. Leen van der List, bestuurder FNV: “Dit is een terechte beslissing. Ryanair zal met ons aan tafel moeten. In dat overleg moet Ryanair aantonen dat er geen andere beslissing mogelijk was dan de basis te sluiten. Mocht men ons overtuigen, of wordt in een later stadium door het UWV alsnog de ontslagvergunning verleend, dan willen wij afspraken maken met Ryanair over een Sociaal Plan. FNV heeft er alle vertrouwen in dat, het UWV tot een verstandig besluit zal komen als het overleg met Ryanair onvoldoende oplevert.”

De beslissing van het UWV heeft niet alleen betrekking op de cabinemedewerkers bij Ryanair, maar ook op de piloten waarvoor een ontslagvergunning is gevraagd.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bentour wil Turkije nog aantrekkelijker maken

Volgende bericht

Hapag-Lloyd Cruises stopt gebruik zware stookolie expeditieschepen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.