CoronavirusNieuws

Vakantie extra reden om je aan de coronamaatregelen te houden

Minister Hugo de Jonge heeft Nederlanders opgeroepen om zich extra goed aan de extra coronamaatregelen te houden, want een toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland kan volgens hem gevolgen hebben voor wie naar het buitenland op vakantie gaat. Frank Oostdam en Frank Radstake lieten vandaag al weten dat paniek om de reisadviezen en vakantie niet nodig is, maar dat ze zeker blij zijn met de verscherpte maatregelen waardoor het aantal coronabesmettingen naar verwachting zal afnemen.

“De toename van het aantal besmettingen heeft helaas ook invloed op de regels die gelden voor ons Nederlanders als we op vakantie gaan”, aldus De Jonge. “Als we door het hoge aantal besmettingen rood of donkerrood gaan kleuren op de Europese kaart, dan kunnen andere landen extra eisen gaan stellen als testen of quarantaine bij aankomst. Dat is natuurlijk een extra stimulans om die besmettingen omlaag te krijgen.”

Voorbereiden
“Het is de komende tijd extra belangrijk om goed te kijken op wijsopreis.nl als je vakantieplannen hebt, want het kan per land verschillen aan welke eisen je moet voldoen. Zorg dat je goed voorbereid bent bij vertrek en bij terugkomst.”

Testen cruciaal
“Voor iedereen geldt dat het cruciaal is om je gelijk te testen bij thuiskomst van vakantie. Alle jongeren tot 27 jaar zijn welkom bij de GGD met klachten en geen klachten. Anderen doen een zelftest en gaan bij klachten of een positieve zelftest naar de GGD. Testen bij thuiskomst van vakantie is een belangrijk onderdeel van onze verdedigingslinie tegen het virus, dus doe het vooral”, aldus De Jonge.

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

“Stormloop op tickets TravDay“

Volgende bericht

Rutte: “Kijk naar aantal ziekenhuisopnames: waarom zou Nederland op rood moeten?”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.