Nieuws

VakantieDiscounter: ‘vergeten’ bestemmingen in trek

Deel dit artikel

Vergeten bestemmingen als Egypte, Tunesië, Turkije en Griekenland zijn deze zomer weer in trek. Daarnaast wordt er weer dichter van huis gevlogen en is het aantal vroege boekingen met 67% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van online reisorganisatie dé VakantieDiscounter.

“Vooral de bestemmingen waar voorgaande jaren onrust heerste of iets mee aan de hand was, zijn weer terug op de kaart”, vertelt marketingmanager Thijs Keukenmeester als het verhaal achter de cijfers. “Na een aantal rustige jaren voor Egypte zien we dit jaar Egypte echt weer als vroegboekbestemming terug. Het aantal boekingen naar Egypte steeg in vergelijking met 2017 met 222%. Maar ook Turkije (+144%), Griekenland (+99%) en Tunesië (+100%) zijn met duidelijk meer boekingen terug van weggeweest.” Het totaalaantal vroegboekingen is ook bezig aan een opmars met een stijging van ruim 67% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Malta: meer aandacht én lowcost airlines
Een andere bestemming die erg in trek is en dus fors in aantal boekingen groeit, is Malta. “Dat hangt mogelijk samen met het feit dat Valletta is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018 en daardoor veel aandacht krijgt. Maar ook zijn er vluchten met lowcost airlines bijgekomen waardoor het aanbod groter en aantrekkelijker is”, legt Keukenmeester uit. Iets minder populair bij De VakantieDiscounter is dit jaar het Caribisch gebied. Zo daalde het aantal boekingen naar Curaçao met 5% en de boekingen naar de Dominicaanse Republiek zelfs met 29% in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor.

Nederlandse luchthavens
Uit de vroegboekcijfers blijkt verder dat we weer dichter van huis willen vertrekken als het om vliegreizen gaat. “Waar we voorheen ook wel eens vlogen vanaf Duitse luchthavens, pakken de Nederlandse luchthavens dat aandeel dus nu weer terug”, aldus Keukenmeester. Zo blijft Schiphol met een gelijk aandeel onverminderd populair en groeit het aanbod aan vakantievluchten vanaf onze regionale airports. “Vooral Maastricht heeft er dit jaar veel nieuwe vluchtopties bijgekregen.” Tot slot is het nog interessant om naar de samenstelling van de vroegboekers te kijken. Zo zien we een opvallende stijging in het aantal boekingen door eenoudergezinnen. Waar dat percentage in 2017 nog 16,4% was, groeide dit in 2018 naar 19,5%. Opvallend, maar niet uitzonderlijk”, aldus Keukenmeester. “Minder klassieke samenstellingen als deze zien we steeds vaker voorkomen.”

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Niet lullen, maar vliegen

Volgende bericht

TUI opent TIME TO SMILE in Portugal en Zakynthos

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."