CoronavirusNieuws

VakantieDiscounter ziet flinke plus in aantal pakketreizen

Er is een stijging te zien van 75% op boekingen van pakketreizen vergeleken met afgelopen week, dat constateert dé VakantieDiscounter. Maar liefst 95% hiervan pakt het vliegtuig. Spanje en Griekenland vertegenwoordigen het grootste aandeel, met samen 62% van alle reizen.

Bijna alle boekingen worden op dit moment voor op de korte termijn gedaan. Deze week werd maar liefst 88% van de pakketreizen geboekt juli en augustus. Wat voornamelijk opvalt is dat 95% van deze reizen met het vliegtuig geboekt worden en de meeste reizigers binnen Europa blijven. Laura Vlaanderen, woordvoerder bij dé VakantieDiscounter: “Qua bestemmingen lijken mensen de reisadviezen vanuit de overheid te volgen. Nadat begin juli Portugal erg populair werd, omdat het als eerste ‘grote’ land weer open mocht, pakken na de recente opening van de grenzen nu Griekenland en vooral Spanje het merendeel van de boekingen. Samen goed voor 62%.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Erik
    8 juli 2020 at 10:37 — Beantwoorden

    Klinkt goed maar over welke aantallen hebben we het dan? Van 10 naar 17? Of van 100 naar 175? Of van 1.000 naar 1.750? Of van 10.000 naar 17.500? Allemaal + 75 %. Zonder cijfers zegt dit niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Vliegverkeer Schiphol neemt weer toe

Volgende bericht

Samenwerking voor Solmar en 1TIS

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."