Nieuws

Vakantiespreiding blijft hot topic

vakantiespreidingDe ANWB en ANVR hebben de discussie met betrekking tot de vakantiespreiding weer nieuw leven ingeblazen. Als het aan hen ligt, wordt de meivakantie in het vervolg twee weken. De introductie van Koningsdag op 27 april, welke om en nabij de vakantieweek plaatsvindt, wordt door de  partijen aangegrepen om de mogelijkheden opnieuw onder de aandacht te brengen.

Dankzij de feestelijkheid op 27 april ligt er namelijk een kans waardoor met het opnemen van een beperkt aantal extra verlofdagen twee weken gemakkelijker aan elkaar te knopen zijn. De meivakantie was eerder  gekoppeld aan 5 mei en Koninginnedag, maar nu de verjaardag van onze vorst niet langer op 30 april gevierd zal worden maar enkele dagen eerder, biedt dat ook kansen in het vakantierooster

Wanneer de meivakantie inderdaad twee weken zou gaan duren zou het een ‘volwaardig alternatief’ kunnen zijn voor de zomervakantie, zo stellen ANWB en ANVR. Accommodatieprijzen liggen tevens in de maanden april en mei soms 25 tot 30 procent lager dan in de zomerperiode, en  veel andere landen kennen geen meivakantie, waardoor Nederlandse vakantiegangers een ruime keuze in het aanbod hebben.

Het idee is overigens niet nieuw. In samenwerking met onder meer Ouders&Co brainstormen ANVR en ANWB al langer over de vakantiespreiding en daarover wordt ook al langere tijd druk gelobbied in Den Haag. Een alternatief voor de twee weken durende meivakantie is bijvoorbeeld  een snipperdagen-systeem. Lees er meer over in het volgende nummer van TravelPro waarin ook ANVR-directeur Frank Oostdam zijn visie zal toelichten.

 

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Globe Reisburo Cebuto viert tachtigste verjaardag

Volgende bericht

South African Tourism organiseert Roadshow voor touroperators en reisagenten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."