CoronavirusNieuws

Vakantieverkeer uitgezonderd van avondklok Antwerpen

Sinds gisteren geldt er een avondklok voor de hele provincie Antwerpen tussen 23.30 uur en 06.00 uur. Dit betekent dat doorgaand verkeer voor bezoek aan de provincie Antwerpen tussen 23.30 uur en 06.00 uur alleen is toegestaan voor noodzakelijk reis- en werkverkeer.

Vakantiegangers kunnen tijdens de avondklok wel door dit gebied naar hun bestemming in het zuiden van Europa of daar vandaan terug naar Nederland rijden. Reizigers krijgen het advies om niet te rusten of te tanken in het ‘oranje’ gebied. “Als u vanuit het ‘oranje’ gebied terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit hoeft niet als u er alleen doorheen bent gereden zonder te stoppen”, aldus Buitenlandse Zaken.

Oranje
In de provincie Antwerpen ligt het gemiddeld aantal coronabesmettingen veel hoger dan in de rest van het land en om deze reden neemt de lokale overheid extra maatregelen. Voor de provincie Antwerpen geldt vanwege deze opleving van het coronavirus kleurcode oranje in het reisadvies.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

SGR denkt aan bijdrage door de consument

Volgende bericht

Norwegian Cruise Line verlengt annuleringsbeleid

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.