Nieuws

Van der Heijden: ‘‘Grote minnen de afgelopen weken’’

Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland en ArkeFly, heeft vandaag in de Telegraaf laten weten dat er ‘‘de afgelopen weken sprake is van duidelijk minnen, de fut is eruit’’. Van der Heijden is momenteel onderweg met een nieuwe Boeing 737 (met nieuw ‘Sky Interior’) die is opgehaald bij de vliegtuigbouwer in Amerika (zie ook de video’s hieronder van dit nieuwe toestel). Van der Heijden liet tevens weten dat de boekingen tien tot dertig procent onder het niveau van vorig jaar zitten, maar dat het totaal nog wel boven het niveau van vorig jaar zit. ‘‘Maar de voorsprong loopt snel terug’’. In totaal zouden vijf tot zes procent meer mensen al een reis hebben geboekt voor de zomer dan in dezelfde periode vorig jaar. Doordat er meer vliegreizen worden geboekt ligt de omzet dan ook zes tot zeven procent hoger. Van der Heijden: ‘‘Vooral op verre bestemmingen groeien we met tientallen procenten’’. Op Egypte is er nog een achterstand van dertig tot veertig procent in vergelijking met vorig jaar, Tunesië is ‘‘helemaal niks’’, aldus de CEO. ArkeFly vliegt dan ook tot eind juni niet meer op Tunesië. Vanavond land de nieuwe Boeing 737 van ArkeFly op Amsterdam Airport Schiphol.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Geen melding van Nederlanders in nood door overstromingen Thailand

Volgende bericht

Personeel Spaanse luchthavens staakt niet tijdens paasvakantie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.