Nieuws

Van der Heijden: “Gezonde bedrijven willen groeien”

Deel dit artikel

Steven van der Heijden (CEO Corendon) was vanochtend te horen in het radioprogramma 1 op 1, hierin vertelde hij onder meer dat Corendon al ruim 40.000 vakanties met vertrek vanuit Maastricht heeft verkocht en dat hij weinig vertrouwen heeft in de opening van Lelystad Airport.

“Op Schiphol kunnen wij niet meer groeien, sterker nog we worden in die groei enorm beperkt met name omdat we niet in de nacht kunnen vliegen. Gezonde bedrijven willen groeien en als dat niet op Schiphol kan, dan maar op andere luchthavens. Maastricht is de luchthaven die ons de beste kansen bood”, zegt Van der Heijen. De keuze voor Maastricht heeft ook te maken met het opnieuw uitstellen van Lelystad Airport naar 2020. “Er zijn steeds andere redenen waarom het wordt uitgesteld en wie zegt mij dat er volgend jaar geen nieuwe redenen bijkomen dat er nog langer uitstel nodig is?” Op de vraag of Van der Heijden er vertrouwen in heeft dat Lelystad in 2020 wel opengaat, antwoordt hij: “Nee, eigenlijk niet meer.”

Verder pleit hij in het radioprogramma voor het uitbannen van korte vluchten en het invoeren van een vliegtaks op Europese bestemmingen. Beluister hier het radio-interview.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Openbaar vervoer België last van stakingen

Volgende bericht

Grootschalige uitbreiding voor Disneyland Paris

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."