CoronavirusNieuws

Vanaf 3 maart aanpassingen in het testbeleid reizen

“Vanaf 3 maart worden meer coronatesten toegestaan. Nu is er de PCR-test. Dit is een zogenaamde NAAT-test. Naast de PCR-test, zijn er nog meer NAAT-testen. Per 3 maart zijn alle NAAT-testen toegestaan. Dus ook de testen onder de namen mPOCT, NAAT, of RT PCR, LAMP en TMA. De PCR-test verplichting wordt dan de NAAT-testverplichting”, dat laat Rijksoverheid weten.

Op dit moment moeten reizigers uit een hoogrisicogebied vanwege corona twee negatieve testuitslagen laten zien als ze naar Nederland reizen. Per 3 maart mag dit ook één negatieve NAAT-test zijn van maximaal twaalf uur oud bij het aan boord gaan.

Sneltest
Nu geldt nog dat reizigers bij het aan boord gaan van het voertuig in het bezit moeten zijn van een negatieve sneltest van maximaal vier uur oud en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Per 3 maart gaat gelden dat een sneltest niet meer nodig is als reizigers een negatieve NAAT-test van maximaal twaalf uur oud bij het aan boord gaan bij zich hebben.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Live - TravelPro aanwezig bij zaak Ter Haar - Rabobank

Volgende bericht

Spoedteststraat: ‘Samen houden we Nederland open’

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.