Nieuws

Vanaf morgen entree betalen voor Venetië

Deel dit artikel

Toeristen die Venetië een dag bezoeken moeten vanaf morgen (1 mei) € 3 toegangsgeld betalen. De opbrengsten daarvan worden gebruikt om de straten en stegen schoon te houden. In 2017 bezochten in totaal zo’n 28 miljoen toeristen de Italiaanse stad en dat is volgens het stadsbestuur te veel.

Burgemeester Luigi Brugnaro wil met deze maatregel de extreme drukte in het oude centrum terugdringen. Daarnaast vindt hij het oneerlijk dat de inwoners nu opdraaien voor de onderhoudskosten. Begin dit jaar was de Italiaanse minister van Toerisme het niet eens met aangekondigde maatregel en noemde het zelfs desastreus voor de stad. Maar hij lijkt nu toch overstag te zijn gegaan.

Veel toeristen bezoeken de stad voor een dag of komen van een van de cruiseschepen die er jaarlijks aanleggen. De gemeente wil dat deze mensen bijdragen aan de kosten voor het schoonhouden van Venetië en aan het onderhoud van de vele monumenten. Toeristen die een hotelkamer hebben geboekt krijgen al een extra toeslag en hoeven het toegangsgeld niet te betalen.

Dit jaar is de toegangsprijs vastgesteld op € 3 per bezoeker en vanaf 2020 wordt er een gedifferentieerde belasting ingevoerd. Op de rustige dagen betaal je dan € 6, maar bijvoorbeeld met carnaval kan het bedrag oplaten naar € 10.

 

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Chinese investeerder (FOsun) verhoogt belang in Thomas Cook Group

Volgende bericht

Qatar Airways komt met reeks exclusieve aanbiedingen wereldwijd

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."