Nieuws

Vanaf zomer 2019 vliegt Corendon met Boeing 737 MAX-9

Corendon heeft een intentieovereenkomst met leasemaatschappij ALC getekend voor de lease van twee gloednieuwe Boeing 737 MAX-9 toestellen.

De eerste komt volgend jaar mei in de vloot als vierde toestel, rechtstreeks uit de Boeingfabriek in Seattle. Het registratienummer van het nieuwe toestel wordt PH-CDK. De tweede volgt een jaar later en vervangt dan de PH-CDE waarvan de leasetermijn afloopt in december 2019. Komende weken wordt er hard gewerkt aan het uiteindelijke leasecontract.

Winst voor milieu en portemonnee
De Boeing 737 MAX-9 is een gloednieuw type; de eerste levering vond pas in maart van dit jaar plaats. Het toestel is aanzienlijk zuiniger dan de Boeing 737-800 en dat is winst voor milieu en portemonnee. Daarnaast is de MAX stiller en groter, waardoor er plaats is voor 24 extra passagiers. Zo kan Corendon optimaal gebruik maken van de schaarse slots op Schiphol. De toestellen worden geleverd met het inmiddels bekende ‘Sky interior’ en voor de vliegfanaten onder ons: de motoren zijn het type LEAP-1B van CFM International.

Werving nieuw personeel
De komende maanden staan in het teken van alle voorbereidingen rondom de komst van de eerste nieuwe MAX-9. Vanwege het nieuwe type en omdat Corendon haar vloot uitbreidt, wordt er gezocht naar nieuw vliegend personeel.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. 29 november 2018 at 10:18

    Het gaat de goed met Corendon! Heel mooi dit!

Vorige bericht

Winactie! Maak kans op het boek 'Te gast in... India'

Volgende bericht

Transavia breidt frequentie vanaf Eindhoven Airport uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."