CoronavirusNieuws

Veel vragen over extra voucherwaarde KLM-tickets

Afgelopen vrijdag liet KLM weten dat het de waarde van vouchers met 15% zou verhogen. Het bericht leidde tot vragen van klanten bij ANVR reisondernemingen, zo laat de brancheorganisatie weten.

De ANVR schrijft op haar site dat KLM onder druk was komen te staan na de mededeling van de EU dat de klant een keus moet krijgen tussen een voucher of geld terug. Op grond hiervan werd door de Minister van IenW de aanwijzing aan de ILT (om hierop niet te controleren) acuut ingetrokken.

KLM Nederland heeft aan de ANVR bevestigd voornemens te zijn om de voucher aantrekkelijker te maken om zo de klant te stimuleren te kiezen voor de voucher. “Aan de regeling wordt door KLM echter nog gewerkt. Daarom is hierover op de website van KLM of de ACN voor agenten nog niks te vinden. Aandachtspunt voor de ANVR is uiteraard de verwerkbaarheid van extra voucherwaarde voor de reisagent. Afgesproken is dat op grond van de ervaring met de extra voucherwaarde van andere airlines de gewenste cases met KLM worden gedeeld. Vanuit de ANVR CLO en de commissie lijndienst wordt hieraan gewerkt!”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] conflict met de distributie”. Eerder liet de ANVR al weten dat er veel vragen waren over de extra voucherwaarde bij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Lufthansa Group: kosteloos omboeken tot en met december 2021

Volgende bericht

Lancering Pura Vida University in Nederland

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.