Nieuws

Veilingsites hotelkamers en vakanties rukken op

Deel dit artikel

Sites waarop hotelkamers en vakanties worden geveild, genereren miljoenen euro`s extra omzet. Vakantieveilingen.nl is goed voor circa 2.000 boekingen per dag. Dagelijks bekijken rond de 100.000 mensen het aanbod van de site. Ze zijn goed voor 13 miljoen pageviews.

Marcel Beemsterboer, commercieel directeur van vakantieveilingen.nl, meent dat het succes steunt op de spanning en dynamiek van de veilingen. Overnachtingen en vakanties worden per opbod verkocht. Het openingsbod is € 1 en elke veiling duurt gemiddeld een uur. De site is onderdeel van het bedrijf Emesa, dat ook inpakkenenwegwezen.nl en actievandedag.nl omvat. De omzet van Emesa is 30 miljoen euro. Steeds meer ketens ontdekken de veilingsite als platform om nieuwe business te genereren en om kamers te vullen die anders leeg zouden blijven. Onder meer NH, Fletcher en Accor bieden hun arrangementen aan via vakantieveilingen.nl.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Special TravelPro #18: Balearen

Volgende bericht

Eigenaresse Kaia Travel overleden bij Afriqiyah Airways-ramp

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.