Nieuws

Verbazing bij luchthaven Münster-Osnabrück over faillissement Germania

“Tot onze grote spijt zijn wij als luchthaven Münster / Osnabrück (FMO) geïnformeerd over het faillissement van Germania. Op januari lieten zij ons nog weten dat er een oplossing was gevonden met betrekking tot de financieringsproblemen en werd er letterlijk aan toegevoegd dat dit het perspectief op middellange en lange termijn zou waarborgen. Dat ze slechts twee weken later haar faillissement aankondigen verbaast ons”, aldus de CEO van de luchthaven, Rainer Schwarz.

“We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk naar ons aanbod vanaf de luchthaven te kijken in samenwerking met onze partners”, zo laat Black weten. Germania heeft de afgelopen jaren het aantal vluchten in Duitsland geleidelijk uitgebreid. In 2018 vervoerde de luchtvaartmaatschappij in totaal 269.000 passagiers op de luchthaven Münster / Osnabrück. Dit komt overeen met een marktaandeel van 26% van het totale volume bij FMO. Als onderdeel van de heroriëntering van de toeristische sector bij FMO na het vertrek van airberlin, hechtte Münster / Osnabrück Airport bewust veel belang aan aanzienlijke diversiteit in haar aanbod van leveranciers. In die tijd had airberlin namelijk een marktaandeel van meer dan 60% in FMO. Vandaag de dag is de distributie met 36% Lufthansa, 26% Germania, 15% SunExpress, 10% Eurowings en 5% Laudamotion veel meer in evenwicht. Passagiers die een vlucht met Germania hebben geboekt als onderdeel van een pakketvakantie dienen contact op te nemen met hun touroperator. Eurowings biedt gestrande passagiers in het buitenland een korting aan op de terugvlucht.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Onderzoek: vrouwen en jongeren ergeren zich vaker tijdens de vakantie en 'liever geen man in speedo'

Volgende bericht

Travel Counsellors houdt familieweekend in Limburgse Peel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.